El Follet

El Follet és una de les dues bèsties de la colla. És un ésser fantàstic amb forma de burro, que com diu la llegenda, s’estira i s’estira com més nens hi pugen al damunt.

Creat l’any 1981 per una colla de jovent que anaren al correfoc de les Festes de la Mercè, a Barcelona. Allà veieren que una de les colles utilitzava un gran burro com a bèstia de foc. Entusiasmats per la idea, aconseguiren fabricar un ase que a més a més s’allargava i s’encongia com narra la llegenda. Així va néixer el Follet, la primera bèstia de la colla: un burro fet amb tires de paper-maché i un sistema de ferros una mica rudimentari i sense cap punt de foc. De fet, el foc es llençava des de sota la bèstia amb unes pipetes de pega grega.

L’any 2011 el follet es fa renovar totalment, per part del taller Sarandaca. Podeu veure el procés de construcció a aquesta galeria. Durant el correfoc de Festa Major es va fer la inauguració del nou follet, i el comiat de l’antic, que ha quedat al local del grup. La nova bèstia, amb cos sencer, més lleugera, amb més punts de foc (un total de 13), i més ben caracteritzada dóna encara més vida a la llegenda i al grup.

tb2012_63